Cort Adeler ville i år ha fylt 400 år.

Og ettersom at det var sånn, at min mor og mormor arvet min mormors tante Magna 'Meme' Adeler f. (Gjedde) Nyholm og hennes ektemann Holger Adeler (som var baron og Cort Adeler sin siste etterkommer i Norden) på 70/80-tallet, så tenkte jeg, at jeg kanskje burde markere dette.

Og derfor så har jeg nå laget en nettside (under 'Om'), med alt jeg har av dokumenter om dette skifteoppgjøret (hvor min mormor og hennes brødre arvet, pluss baronen sine gudebarn i Ravn-slekten).

For etter at min mormor døde (i 2009) så leste jeg i hennes testamente, at hu arvet Magna og Holger Adeler (min mor Karen sa bare 'Meme' om sin grandtante, så jeg hadde ikke fått med meg at vi var i slekt med Adeler).

Og i forbindelse med at jeg da begynte med slektsforskning (en hobby som jeg også delvis hadde hatt før dette) så kontaktet jeg Statens Arkiver, i Danmark.

Og etter en litt lang prosess (de skulle ha en del tusen i kopi-avgift) så fikk jeg tilsendt 200-300 skiftedokumenter etter min mors slektninger Magna og Holger Adeler (det var forresten min mormors eldre bror Anker, som var bobestyrer, viste det seg).

Og alle disse dokumentene, kan man nå lese, på den nevnte nettsiden.


Publisert: 3. november 2022

Sist oppdatert: 3. november 2022

Dette nettstedet er en mirror-utgave av johncons.angelfire.com

© Erik Ribsskog 2008 - 2024