Min lillesøster Pia, min morfar Johannes og meg

Dette er et bilde, som bestemor Ingeborg sendte meg, mens jeg bodde, i Mandeville Street, (hvor jeg bodde, fra 2005 til 2006), i Liverpool.

Bildet er av min lillesøster Pia, min morfar Johannes og meg, (i hagen, til bestemor Ingeborg og bestefar Johannes, (i Blombakken), i Nevlunghavn). Og min katt Kitty, (som jeg fikk, av min fars stedatter Christell), er også med.

Bestemor Ingeborg, (som døde, i 2009), har skrevet, på bildets bakside, at det er, fra sommeren 1983. Men jeg tror, at det må være, fra sommeren 1984. For den sommeren, så ringte jeg bestefar Johannes, og fortalte, at min farfar Øivind, var død. Og så ble Pia og jeg invitert ned, til Nevlunghavn, (hvor min mors foreldre bodde, på den tida), sånn som jeg husker det.

Bestemor Ingeborg sendte så mange brev, (noe hu vanligvis ikke gjorde), etter at jeg flytta, til Liverpool, i 2005, at jeg ikke fikk lest alle, på den tida, (må jeg si). Men jeg publiserte disse brevene, på bloggen min, mens jeg bodde, i Leather Lane, (hvor jeg bodde, fra 2006 til 2011), i Liverpool.

Bestemor Ingeborg har skrevet, (på baksiden av bildet), noe sånt som: 'Ah Pia. Hvor godt vi hadde det.', (selv om dette, ikke er så lett, å tyde). Men hvorfor Ingeborg så sendte, disse bildene, til meg, (og ikke til Pia), det veit jeg ikke. Men jeg tenkte vel muligens, (på den tida), at dette kanskje var, fordi at jeg hadde flytta/flykta, til utlandet, (eller noe i den duren).

Det var også sånn, da dette bildet ble tatt, (husker jeg), at jeg egentlig, var inne i huset. Og så ble vi, (Pia, Johannes og jeg), stresset, (må man vel si), av bestemor Ingeborg, som skulle ta bilde, og som også instruerte oss, angående hvordan vi skulle sitte/stå osv., (på bildet), da. Og siden at jeg egentlig, var inne i huset, (og bestemor Ingeborg, var så stressa, må man vel si), så ble det til, at jeg ikke, har på meg sko, på bildet.

(Pek på bildene med musepilen for å forstørre):

Nevlunghavn 1983

Bakside:

Nevlunghavn 1983 Bakside
Min lillesøster Pia, min mormor Ingeborg og min morfar Johannes

Her er et bilde jeg tok, (under det samme sommerferie-besøket, i 1984), av min lillesøster Pia, min mormor Ingeborg og min morfar Johannes.

Legg merke til, at jeg går ganske langt fra dem, (for å ta bilde), som for å tulle/protestere. Så jeg syntes nok ikke, at det var så utrolig artig, hos min mors foreldre, (i Nevlunghavn), for å si det sånn.

Det var nok bestemor Ingeborg sin ide, at jeg skulle ta, dette bildet. Bestemor Ingeborg kunne kanskje være, litt streng/'sjefete'. Men hun var barnebarn, av en dansk forsvarssjef, (eller 'Chef for Generalkommandoen', som det ble kalt, (i Danmark), på 20/30-tallet), ved navn Anders Gjedde Nyholm. Og hans kone, Mary Eva Carla Fog, var også datter, av en general, (nemlig Ludolph Erasmi Fog).

(Pek på bildene med musepilen for å forstørre):

Nevlunghavn 1983 Bilde 2

Bakside:

Nevlunghavn 1983 Bilde 2 Bakside
Min morfar Johannes og meg

Her er et bilde av bestefar Johannes og meg, fra den samme sommerdagen, i Nevlunghavn, (i 1984).

Genseren min er alt for kort, på armene, (må man vel si). Så dette er nok, (hvis jeg skulle tippe), en genser/pyjamas-genser, som jeg fikk, da jeg bodde hos min mor, i Larvik, (hvor jeg bodde, fra 1973 til 1979).

Min far, Arne Mogan Olsen, lot meg bo alene, fra jeg var ni år gammel, og jeg har en omsorgssvikt-sak, på grunn av dette.

(Pek på bildene med musepilen for å forstørre):

Nevlunghavn 1983 Bilde 3

Bakside:

Nevlunghavn 1983 Bilde 3 Bakside
Min lillesøster Pia og min katt Kitty

Her er et bilde av Pia og min katt Kitty, fra det samme feriebesøket, i Nevlunghavn, (sommeren 1984).

Det er bestemor Ingeborg, som tok dette bildet, (sånn som jeg husker det). Og det var vel også sånn, at bestemor Ingeborg ville, at Pia skulle posere, (på dette bildet), med min katt, (av en eller annen grunn).

Dette var den fjerde katten, som jeg hadde, på Bergeråsen. (De tre første var Pusi, Pusi 2, og Tiger). Og siden at tre katter, hadde blitt borte, så passet jeg nøye på Kitty, i denne ferien. Men bestemor Ingeborg, ville låne Kitty, for å ha med katten, på dette bildet, (var det vel).

Og det ser jo ut som, at min lillesøster Pia, prøver å kvele katten, (må man vel si), på dette bildet. Men om det er Pia som holder katten feil, eller om det var sånn, at bestemor Ingeborg, ba Pia, om å holde katten sånn. Det er jeg ikke sikker på.

(Pek på bildene med musepilen for å forstørre):

Pia og Kitty

Bakside:

Pia og Kitty Bakside
Meg selv som 19/20-åring

Dette bildet er tatt av Roger Berg, på hans terrasse, på Fjell, (i Drammen), sommeren 1990. Roger Berg var en jeg traff, på skytebanen, på et tivoli, som holdt til, like ved den kjøreskolen, (på Strømsø, i Drammen), hvor jeg tok kjøretimer, skoleåret 1987/88.

Jeg hadde sagt opp min studenthybel, på Abildsø, (jeg var ferdig, med det første året, på NHI), og flytta ut av den, i slutten av juni, (i 1990). Og jeg hadde vært, på feriebesøk, hos min 'tremenning' Øystein Andersen, (som egentlig er adoptert, fra Korea), i Lørenskog, (for jeg hadde tilfeldigvis møtt Øystein, på Oslo City, våren 1990, og han ytret da et ønske om, at vi skulle henge mer sammen igjen, som vi hadde gjort, før russetida mi, osv.). Og vi hadde også, før det igjen, (i slutten av juni/begynnelsen av juli vel), vært hos vår tidligere språkreise-vertsfamilie, (Hudson-familien), i Shoreham-by-Sea, (utafor Brighton).

Dagen før dette bildet ble tatt, så dro jeg, fra Lørenskog, i retning Sand, (hvor bestemor Ågot og min lillesøster Pia bodde). Jeg tok toget, fra Lørenskog til Drammen. Og i Drammen, så var det plutselig, noen folk, som ropte til meg, fra en lekter-pub, som lå, på Bragernes-sida, av Drammenselva, (like nedenfor den gamle børsbygningen).

De som ropte på meg, var Roger Berg og hans kamerater. Disse hadde vært invitert, til min atten års-fest, på Bergeråsen, et par år tidligere. Men da måtte jeg avlyse festen, (på grunn av tull fra min lillesøster Pia, blant annet, må jeg si). Så disse Fjell-folka, dro bomtur, (helt fra Drammen), da. Og derfor, så ble jeg med disse folka, når de skulle ha fest, (seinere denne dagen, sommeren 1990), på Fjell, (et sted som hadde, litt dårlig rykte, må man vel si).

Levis t-skjorta kjøpte jeg, i Brighton, sommeren 1989, (jeg var også det året, på sommerferie-besøk, hos min tidligere vertsfamilie). Og Casio-armbåndsuret så jeg, hos Dixons i Weymouth, (hvor jeg hadde blitt dratt med, på språkreise, av Kenneth Sevland, fra sjakk/bordtennis valgfag-klassen min, på Svelvik ungdomsskole), sommeren 1986. Og så hadde jeg ringt den butikken, fra et av kontorene, på Roksvold, (hvor min fars foreldre bodde og hadde møbelfabrikk), og sendt de penger, (en slags sjekk, fra posten, var det vel). Og så fikk jeg den klokka, i posten, (fra England), en gang skoleåret 1986/87, (må det vel ha vært).

Pigg-frisyren fikk jeg, sommeren 1988, (eller noe i den duren). Jeg gikk bare, som vanlig, til frisøren, (i en sidegate, til gågata, i Drammen), og frisørdama mente, at 'pigg/Bros-sveis', var siste mote. Og så hadde jeg den frisyren, i cirka tre år, (kan det vel ha vært).

Mens jeg bodde, i Keith Court, (hvor jeg bodde, fra 2012 til 2014), i Liverpool, så kom jeg, (mer eller mindre tilfeldig), i kontakt, med Roger Berg, på Facebook. Og så sendte Roger Berg meg, dette bildet, (som han hadde hatt, siden begynnelsen av 90-tallet), via Facebook.

Hvis det ser ut som, at Levis t-skjorta, er litt rosa, (på bildet). Så var det fordi, at Øystein sin 'kusine' Anita Syvertsen, (som er min tremenning), skulle hjelpe oss, med å vaske klær, (for Øystein sine 'foreldre', var på Sand), de dagene/ukene, som jeg bodde hos han, (på Hanaborg/Lørenskog), denne sommeren. Og på en eller annen måte, så havnet en rød sokk, (var det vel), sammen med vasken min, (sånn som jeg husker det). Noe sånt.

(Pek på bildet med musepilen for å forstørre):

Fjell

Publisert: 26. desember 2016

Sist oppdatert: 29. desember 2016

Dette nettstedet er en mirror-utgave av johncons.angelfire.com

© Erik Ribsskog 2008 - 2024