Web Analytics
Omsorgssvikt-sak - Rettighetssaker
Mine foreldre skilte seg

Mine foreldre skilte seg, da jeg var tre år gammel, (i 1973). Min mor dro da med min lillesøster Pia og meg, til Vestmarka, (utafor Larvik). Og min far ble værende igjen, i Svelvik.

Jeg forstod ikke grunnen, til denne skilsmissen, og jeg hadde aldri noe ønske om, å flytte, fra Svelvik, (hvor min fars foreldre, også bodde, og drev møbelfabrikk). Og da jeg var ni år gammel, så fikk jeg endelig lov til, (av min mor), å flytte tilbake igjen, til Berger/Svelvik.

Min far flyttet fra meg

Etter at jeg hadde bodd, hos min far, (i hans leilighet, i Hellinga 7B, på Bergeråsen, i Svelvik), i cirka et halvt år, så skjedde det, at min far, uten forvarsel, sluttet å komme hjem, om kveldene.

Jeg var fortsatt, bare ni år gammel, og det hadde aldri skjedd meg før, at jeg måtte sove alene, (i et tomt hus), uten forvarsel.

Det var mye konflikter, med min mor, (og hennes nye partner Arne Thormod Thomassen), da jeg bodde, i Larvik, så det som holdt meg oppe, (i mange av de årene), var vel drømmen om, å flytte tilbake igjen, til Svelvik.

Derfor ble jeg rimelig såret/vonbråten, (må man vel si), når jeg plutselig, ble boende alene, på Bergeråsen, (for min far, ville heller bo, nede hos ei dame, som het Haldis Humblen, som bodde, noen hundre meter unna, og som min far hadde blitt kjent med, gjennom hennes sønn Jan Snoghøj, som var i samme sykkelklubb, som min far).

Jeg hadde ikke lyst til, å bli med ned, til min fars nye dame Haldis Humblen, (for jeg var, rimelig 'vonbråten' da, for å si det sånn).

Men min far lokket til slutt med, at det var to jenter der, (Christell Humblen og Nina Monsen), på min alder, (som han sa), som jeg kunne leke med.

Det endte med, at Christell og jeg, løp en del, rundt stuebordet, (nede hos Haldis), mens min far og Haldis, var på soverommet, vel.

Men Haldis likte ikke meg, (for jeg var fortsatt litt preget og 'vonbråten' da, etter å ha måttet sove alene, (i et tomt hus), som niåring, uten forsvarsel), så hu klagde på, at jeg ikke sa 'takk' høyt nok osv., når jeg fikk, noen litt kjedelige Spesial-sjokolader, (som hu pleide, å kjøpe noen store poser av, på CC Storkjøp, i Drammen).

Så det endte med, at jeg ble boende alene, (for meg selv), i min fars leilighet, mens min far, flytta ned, til Haldis, da.

Vi fire, (min far, Haldis, Christell og jeg), var på en bilferie sammen, til Jugoslavia, (hvor min far ville dra, sammen med sine brødre, (som dro noen dager før oss), og en nabo ved navn Roger Stenberg), sommeren 1980.

Og etter dette, så skulle liksom Christell og jeg, bli som søsken. Det svarte jeg om, at var greit, hvis jeg fikk halvparten, av noen plater, som Haldis hadde tatt ned, fra loftet sitt. (Denne pratinga foregikk, nede hos Haldis).

Men jeg skulle fortsatt, ikke bo, nede hos Haldis. Og den neste gangen, som jeg dro, på besøk der, (noen dager seinere), så sa Christell, at faren hennes, (Oddbjørn Humblen), hadde ringt, fra Vestlandet, og sagt, at jeg ikke skulle få, noen av de platene likevel, (som avtalt), for de hadde hennes far kjøpt, i sin tid.

Etter dette, så var det ikke klart, hvordan 'ståa' var, (nede hos Haldis), vil jeg si, (og om Christell og jeg, liksom skulle være, som søsken, eller ikke), og jeg gikk sjeldnere og sjeldnere, ned til Haldis, og var for det meste, for meg selv, i min fars leiligheter. ('Jeg' flytta, til Leirfaret 4B, (også på Bergeråsen), våren 1981).

Min søster Pia

Min søster Pia, flytta etter meg, til Bergeråsen, våren 1982, (var det vel), tre-fire år etter meg.

Min søster hadde da bodd, noen år, på Stenseth Terrasse ved Krokstadelva og også på Tagtvedt, (for min mor, pleide å flytte, kanskje en gang i året, eller noe sånt, på 70/80-tallet).

Jeg spurte da Pia, (våren 1982), om hu ville bo hos meg, (og holde meg selskap, for jeg syntes det ble ensomt, å bo alene, som barn), i Leirfaret 4B.

Men Pia ville heller bo, nede hos Haldis, (viste det seg), så jeg ble fortsatt boende alene, selv om min søster, også flytta tilbake, til Bergeråsen.

Skoleåret 1988/89, så kom jeg inn, som utvekslingselev, (russeåret), på en videregående skole, (Gjerdes videregående), i Drammen.

Og da ønsket min søster, å flytte inn, hos meg, (i Leirfaret 4B). Men det var etter, at hu hadde bodd, nede hos Haldis, i 6-7 år. Og på den tida, hu flytta, til Leirfaret 4B, så var jeg blitt atten år, så det var ikke for min skyld liksom, at min søster flytta inn der, (for jeg var jo eldre da, og klarte ensomheten bedre, må man vel si). Det var litt uklart, hva grunnen var, til at Pia, ville flytte, (til Leirfaret 4B), men Christell sa, (i Leirfaret 4B, på cirka den tida), at Pia, hadde hatt, en abort, nede hos Haldis, (og at det hadde vært, mye blod, i senga hennes).

Min far solgte så leiligheten, (Leirfaret 4B, hvor jeg hadde bodd, i cirka åtte år), i eksamensstria mi, russeåret, (av en eller annen grunn).

Jeg måtte da bo, borte hos min farmor Ågot, (på Sand, like ved), og der måtte jeg sove, på en madrass, på gulvet, i min fars foreldres tidligere soverom, som jeg måtte dele, med min søster Pia, (som fikk ha en seng), av en eller annen grunn.

Og så flytta jeg, til Oslo, for å studere, (ved NHI), noen måneder seinere.

Jula 1989

Jula 1989, så ble jeg med, min far og dem, til Highland Hotel, på Geilo, (for jeg hadde ikke, noe annet sted, å dra).

Og jeg pratet da, med min søster Pia og stesøster Christell, (på julaften muligens), og forklarte, for dem, at jeg ønsket, å ta opp, dette hykleriet, (må jeg kalle det), som jeg mente, at fantes, i vår slekt/familie, (etter at jeg hadde måttet bo alene, som barn, osv.).

Men Christell tagg og/eller truet, og sa, at: 'Hvis du ødelegger dette Erik, så.'.

Så Christell syntes tydeligvis, at det var så 'gildt', å feire jul, og var muligens opptatt, av å holde oppe, en vellykket fasade.

Så det ble ikke til, at jeg fikk tatt opp dette, den jula.

Men dette, (min vanskelige oppvekst/barndom), var/er hele tida, som en slags elefant, i rommet da, (når jeg har med min slekt/familie å gjøre), som de sier.

Lensmannen i Svelvik

Da jeg fikk, min egen leilighet, i Leather Lane, (hvor jeg bodde, fra 2006 til 2011), i Liverpool, så fikk jeg mer momentum, liksom.

Og jeg begynte, å ta opp, masse saker, som for eksempel denne omsorgssvikt-saken, da.

Men jeg har bare møtt motstand, når det gjelder denne saken, (som jeg synes, at det er fornuftig, å ta opp, for å liksom kunne klare, å forklare situasjonen, (rundt min slekt), for bekjente, for eksempel.

Jeg prøvde å anmelde min far, for omsorgssvikt, men lensmannen i Svelvik, nektet å etterforske, (for han hang seg opp i, at jeg hadde, en blogg).

Og da prøvde jeg, å klage, til Spesialenheten.

For hva hvis en avis skriver, (om en sak), skal politiet da slutte å etterforske, liksom?

Nei, det blir jo idiotisk, (må man vel si), men Spesialenheten har heller ikke gjort jobben sin, (for å si det sånn).

Sak mot Svelvik kommune

Jeg har også søkt om å få fri rettshjelp, fra Fylkesmannen i Oslo og Akershus, i denne saken.

Men disse, ville ikke gi meg, fri rettshjelp, til en omsorgssvikt-sak, mot min far.

De ville kun, (etter flere år), gi meg fem timer, med fri rettshjelp, til en sak, mot Svelvik kommune, (av en eller annen grunn).

Men denne saken, ble kapret, (må jeg si), av et advokatkontor, (for advokaten Ida Valen Rukke byttet jobb, og hennes tidligere sjef, ville så ha det til, at han 'eide' saken).

Jeg kontaktet da en statlig nemnd, for å få erstatning, og de sendte meg, til forsikringsselskapet, til advokaten. Men dette er litt komplisert, for advokaten byttet også forsikringsselskap.

Så denne saken, kommer jeg visst ikke, noe lenger med.

Rettferdsvederlag

Jeg fant etterhvert ut, (mens jeg bodde, i England), at det er noe, som heter: 'Rettferdsvederlag'.

Så jeg kontaktet, en etat, som heter noe sånt, som Statens sivilrettsforvaltning, (eller noe i den duren).

Og de så, på denne saken, i flere år. Men jeg må si, at den endelige rapporten deres, bar preg, av 'venstrehåndsarbeid'. For de refererer blant annet, til min helsøster Pia, som min halvsøster. Og de ga meg heller ikke, noen erstatning, (noe som ikke gir, noen mening, vil jeg si).

Så denne Rettferdsvederlag-ordningen, er noe oppskrytte greier, (må man vel si).


Publisert: 1. mars 2017

Sist oppdatert: 1. mars 2017

Nettstedet er utviklet av Erik Ribsskog

© 2008 - 2022